Home  
Friday 29 March 2024
Hoofdmenu
Home
De Club
Foto's
Sponsors
Contact
Marine 1
Marine 2
Marine 3
Diversen
Spellen
Links
Wie is Online
Statistieken
Bezoekers: 460144
Inloggen voor leden





Wachtwoord vergeten?
Victoria'04 VE1 - Marine 3

Victoria ’04 VE1- Marine 3 2-1

(mooi doelpunt van Andy na een pass van Willem. Goed spel van Alfons, Patrick, Arjan en keeper Loek op één slippertje na)

Tot in de jaren twintig van de vorige eeuw gingen rondreizende dagloners de boerderijen af om tegen levering van hand- en spandiensten een maaltijd, een slaapplaats en zo mogelijk een klein geldbedrag te bedingen. Bij het verlaten van de hoeve kerfde de dagloner een teken in een van de spijlen van de omheining. Het betrof hier een code waar zijn collega’s in de toekomst hun voordeel mee konden doen. Een rondje met een lachend mondje betekende: ‘goede omstandigheden’. Een rondje met een sip mondje stond voor ‘slechte omstandigheden’. Een rondje met een sip mondje met tanden betekende: ‘bedrieglijk volk, opgepast!’

Het erf van Victoria ’04 lag vol in de wind en de regen. Om half elf in de ochtend zouden we daar tegen optornen, naar we mochten hopen op gras. Zoals gebruikelijk had Patrick een mailtje naar het Victoria-bestuur gestuurd met het verzoek op ‘echt’ gras te spelen. Kunstgras is niet zo goed voor veteranengewrichten, voor generlei gewrichten trouwens. Ons verzoek bleek niet ingewilligd. Een bericht hierover had ons niet bereikt. 

De wedstrijd van Marine 3 tegen wind, regen, onbuigzame ondergrond en de veteranen van Victoria ’04 bleek ook nog tegen de man in het geel (de scheidsrechter) te gaan. In de eerste helft een afgekeurd doelpunt van Willem voor vermeend buitenspel, in de tweede helft een zeer zwak excuus voor een strafschop toen vijf minuten na de officiële speeltijd (!) een vermoeide Victoriaan tegen een vermoeide Nino aantuimelde en beide spelers op de grond vielen.  

Dit schrijven dan maar naar alle andere verenigingen in onze poule?

Cor Gout (kreeg rode kaart als grensrechter. Kan een scheidsrechter zijn assistent-scheidsrechter met rood bestraffen? Ook deze beslissing was wonderlijk. Zullen we hier dan maar een grijnzend mondje van maken?  

 
< Vorige   Volgende >
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside