Home  
Monday 25 October 2021
Hoofdmenu
Home
De Club
Foto's
Sponsors
Contact
Marine 1
Marine 2
Marine 3
Diversen
Spellen
Links
Wie is Online
Statistieken
Bezoekers: 354834
Inloggen voor leden

Wachtwoord vergeten?
Uitslagen 17 april
Marine 1 - MSV'71 2-6
DWO 8 - Marine 2 9-3
Marine 3 - Rijnstreek VE2 3-3

Net ontvangen : verslag van het 2e, door Dani

Lees verder voor de verslagen van het 2e en 3e :

DWO 8 - Marine 2

Door Dani

de wedstrijd van afgelopen zaterdag:

Marine goed begonnen, 1e aanval DWO 1-0.
Marine optisch overwicht (en ook overgewicht hier en daar) Marcel die soleert, Andy denkt dat is mijn rol, pakt de bal af en schiet op lat.

Nogmaals Marcel die dreigt met rechts en dan maar met links schiet van een meter of 25, doelpunt.
Volgens Rik de Sadeleer (schrijf je dat zo) in den winkelhaak amai.
Even later is het alweer 2-1 na een foutje van BabyKoene en een mislukt stapje naar voren.

Rust

Na elkaar goed te hebben toe gesproken, "we mogen dit niet verliezen" ging het tweede vol goede moed aan de tweede helft beginnen. Waarschijnlijk lag het aan de zon of aan de ranja maar in no time lagen er een paar in het netje. Maarten deed nog wat terug en Marine dacht nog even aan een slotoffensief, maar al snel scoorde DWO nog eens. Mike wisselde schitterende reddingen af met zogenaamde "De Witjes" :


een de witje

maar hij kon uit eindelijk niet voorkomen dat de teller stopte bij 8-3.
3 hoor ik je denken, ja 3 want Andy schoot nog een penalty binnen, met stip en al datwel.

Verder werd duidelijk dat:
als John de naam Mike denkt te horen, hij direct bukt, waar die ook staat.
babykoene wel een petje krijgt van zijn meisie, maar nog even moet wachten op haar muts. (hij blijft maar friemelen)
Freek niet naar het naaktstrand is geweest
John voor de wedstrijd al een paar mooie ballen had gezien
Marcel voortaan beter met links kan schieten
Andy, voortaan als v.d. Berg door het leven gaat
de sfeer zowel op het veld als in de kleedkamer weer ouderwets gezellig was
kortom zon,bier en mooie ballen maakten het tot een mooie zaterdagmiddag

Sweet Dreams Are Made Of This

Door Cor Gout

"Ik lees je stukjes graag, riep Paul Laus me in het voorbijgaan toe, maar wat ze met voetbal te maken hebben moet ik nog uitvinden!" "Voetbaldromen," wilde ik hem naroepen, maar hij bevond zich al buiten gehoorafstand.

Na de wedstrijd tegen Rijnstreek (eigenlijk 2-3, maar vanwege een overmaat aan jeugd bij onze tegenstander opgewaardeerd tot 3-3) hadden Bert, Joris, Harry, Fons, Patrick en ik stoeltjes uit de kantine gehaald en op de rand van het terras geplaatst, vlak aan het hek bij de trap. Daar genoten we van een weldadige namiddagzon, van een hapje en een drankje en van de ongelijke strijd die ons eerste leverde tegen het in Udinese-shirts gestoken MSV ’71. In één seizoen van het kikkerbadje naar het diepe, dat kan eigenlijk niet, maar de pogingen van ons keurteam om zich daar drijvende te houden zijn manhaftig.

Nadat de spelers hun weg naar de kleedkamers hadden gevonden, ontvouwde het groene dal daar beneden zich ongegeneerd in zijn naaktheid. Geen stimulerender entourage voor gesprekken over voetbal, vrouwen, muziek en de sexuele voorkeur van mariniers en brandweermannen dan het feeërieke Marine-complex. Tussen de spijlen van het hek waardoorheen ik op de velden uitkeek kleefde een ruitvormig spinnenweb dat de werkelijkheid aan gene zijde van een fijn raster voorzag.

"Wat is jouw favoriete popnummer aller tijden?" overstemde Bert het aangenaam geroezemoes van de conversatie. De vraag bleek aan mij gericht. Dat mijn antwoord niet spontaan volgde kwam doordat de titel van het nummer ’Sweet dreams are made of this’ iedere andere gedachte blokkeerde. De oorzaak daarvan kan niet de superieure kwaliteit van dit Eurythmics-nummer zijn geweest maar veeleer de sfeer van dat moment en de gedachten die zich juist bij mij ontwikkelden.

Door het spinrag heen had mijn licht benevelde geest zich niet bestaande spelfragmenten uit de wedstrijd tegen Rijnstreek gevormd. Beelden van ons fictieve derde doelpunt. In gedachten zag ik Sjaak scoren met een bicycle-kick, Harry met zijn linkerbeen en keeper Bert met het hoofd, nadat hij in de laatste minuut van de wedstrijd naar de overzijde van het veld was gesprint om de gelijkmaker te forceren.

Mijn op hol geslagen fantasie zou het spookdoelpunt aan willekeurig ieder van ons hebben kunnen toedichten en op iedere denkbare wijze. Maar waarom zou ik het doelpunt niet eens voor mezelf houden? Ik was er wel aan toe. Passjes links en rechts, een steekballetje hier en daar, het is allemaal nuttig en aardig, maar het mooiste van voetballen is toch scoren. En met scoren bedoel ik niet een balletje in het doel deponeren, maar hem erin jagen, bij voorkeur als volgt: de bal bevindt zich net buiten het strafschopgbied, hij komt zachtjes aangerold, je lichaam is tot in iedere vezel gespannen, je standbeen staat krachtig op de grond, de hiel licht daarvan geheven, het uithalende been maakt een felle, korte beweging, de wreef geeft een stoot aan de bal. Op dat moment weet het lichaam al dat het raak is, de geest weet het even later, als het net siddert en de bal dood naar beneden valt. Heel even ben je groter en sterker dan jezelf. Was ik het, die daar scoorde? Ja, dat was jij! Sweet dreams are made of this.

 
< Vorige   Volgende >
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside