Home  
Monday 25 October 2021
Hoofdmenu
Home
De Club
Foto's
Sponsors
Contact
Marine 1
Marine 2
Marine 3
Diversen
Spellen
Links
Wie is Online
Statistieken
Bezoekers: 354781
Inloggen voor leden

Wachtwoord vergeten?
Nagekomen verslag
Van de wedstrijd tegen KSD is nog een nagekomen verslag binnengekomen.
Lees verder voor het moment van Ron :

Slechts één moment

Door Ron Split

Met resoluut snerpend fluitsignaal geeft de scheidsrechter een vrije trap tegen ons, op de 16 meter ter hoogte van de voor mij rechter doelpaal. Geschreeuw van alle kanten, niet hard, maar goed hoorbaar. Een groep supporters achter de goal zijn in extase: "HANGEN" , en de naam van de speler die volgens hun de vrije trap het beste kan nemen. Eén van ons roept naar mij "hoeveel ? " en gaat alvast staan met zijn arm in de lucht op de plek van waar de muur moet worden opgesteld.

"Vier" roep ik terug, muur wordt gevormd. "Naar rechts"schreeuw ik en de muur schuift op. Alles staat goed, ik sta links uit het midden met goed zicht op de bal.
Laat maar komen.
Hoewel de rechter bovenhoek baart mij wel wat zorgen.

De speler die als voorzorg voor de bal was gaan staan staat plots in de muur, maar ik vind het best.
De scheidsrechterfluit en dan wordt het stil.
Het volgende moment zweef ik door de lucht naar rechts, naar mijn idee gestrekt. Ik kijk langs mijn arm en zie dat mijn keepers handschoen achter de bal zit.

Op zich goed denk ik nog maar hoe is die bal daar gekomen. Ik weet het niet wel hoor ik het plubliek al juichen als of de bal al reeds doel heeft getroffen. Ik hang nog steeds in de lucht, want dit alles gaat in een fractie van een seconde. Ik weet dat ik de bal niet onder controle krijg maar toch wordt het stil, teleurstellend stil, alleen ik weet dat als de bal de grond raakt het gejuich weldra weer zal aan zwellen, ik hoop nog tegen beter weten in dat de bal door een wonder tegen de binnen kant van de paal zal smoren.

Ik kom met een smak op de grond en het gejuich is al begonnen, het gejuich dat ik niet wil horen 2-0 KSD.

 
< Vorige   Volgende >
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside