Home  
Monday 25 October 2021
Hoofdmenu
Home
De Club
Foto's
Sponsors
Contact
Marine 1
Marine 2
Marine 3
Diversen
Spellen
Links
Wie is Online
Statistieken
Bezoekers: 354791
Inloggen voor leden

Wachtwoord vergeten?
Marine in laatste minuten onderuit

Door twee doelpunten van Jeroen stond Marine met 2-2 gelijk in de rust. Nadat Stef Marine ver in de 2e helft op een 3-2 voorsprong had gezet, leek het erop dat Marine zou gaan winnen van Haagse Hout. In de laatste minuten van de wedstrijd scoorden de bezoekers toch nog 2 keer, waarvan 1 uit een strafschop.

Het 2e won wel. Tegen Wilhelmus werd het 4-0, door doelpunten van Yvo, Totti en twee van Maarten. Mike wist zijn de Witjes achterwege te laten. Een onvervalst Buisje leverde geen tegendoelpunt op.

Het derde ging rusten met een 3-1 voorsprong, na doelpunten van Kas, Andy en een door Andy opgejaagde tegenstander. Twee late doelpunten zorgden er voor dat Victoria'04 alsnog langszij kwam, en Ronald redde in de laatste minuten nog een punt door een strafschop te stoppen.

De uitslagen :
Marine 1 - Haagse Hout 1 3-4
Marine 2 - Wilhelmus 5 4-0
Marine 3 - Victoria'04 VE1 3-3

Lees verder voor de verslagen van Cor en Dani:

Soccer Wide Web

Door Cor Gout

De digitale revolutie heeft ook de laagste regionen van de regionale voetbalcompeties bereikt. Sites van elftallen die in dezelfde competitie uitkomen worden over en weer gelezen. "Wie is die stadsdichter die jullie wedstrijdverslagjes schrijft?" vroeg een speler van Victoria '04, onze tegenstander van afgelopen zaterdag. Dank voor de belangstelling, speler van Victoria, maar een stadsdichter ben ik niet. Wel bedrijf ik literatuur, maar niet in clownspak.

Het zal duidelijk zijn: met bovenstaand dankwoord richt ik mij direct tot onze tegenstanders, zeker als ik er van ben dat ze dit stukje lezen. En nu ik toch bezig ben...

Destijds, bij Victoria thuis, waren wij uitgenodigd een wedstrijd te spelen op een onchristelijk tijdstip, op een niet voor onze botten geschikt kunstgrasveld, in regen en wind en onder leiding van een scheidsrechter die pas in de vijfennegentigste minuut een excuus vond om de bal bij ons op de penaltystip te leggen voor de winnende treffer (2-1). Na afloop van die wedstrijd sprak ik in de bestuurskamer met het bestuurslid van dienst en de scheidsrechter in kwestie. Ik beloofde hun dat Victoria VE1 bij ons getrakteerd zou worden op een ordentelijke aanvangstijd, op goed onderhouden natuurgras, op een aangenaam zonnetje, op een onpartijdige scheidsrechter en op een eerlijke nederlaag. Beloofd was beloofd, maar helaas hebben wij ons niet aan de laatste twee onderdelen van die belofte kunnen houden.

Onze scheidsrechter Leroy deed zozeer zijn best niet in ons voordeel te fluiten, dat hij doorschoot naar de andere kant. Geen onpartijdige scheidsrechter dus en ook geen eerlijke nederlaag voor Victoria. Het werd 3-3. Excuses daarvoor!
Dan nog een paar regeltjes speciaal bestemd voor enkele individuele spelers van Victoria:

1 - Aan de vale linksback die zich na een korte woordenwisseling zorgen maakte over mijn geestelijke gezondheid:
Je hebt gelijk, maar ik ga vooruit. Mijn psychiater heeft mij, bij wijze van therapie, geadviseerd iedere week een wedstrijdverslag voor onze clubsite te schrijven en dat helpt. Misschien ook een idee voor jullie rechtshalf (bonkig, met bril, een zogenaamd hielenbijtertje). Kan hij een beetje tekenen? Wat te denken van een stripverhaal rond een bonkig mannetje met bril dat iedereen die op zijn weg komt in de hielen bijt? De neef van Appie Happie?

2 - Aan de oudere jongere (laatste man in de tweede helft) die ons onder hoon bedolf omdat wij bij een blessure van onze Manuel van hun waterzak gebruik maakten:
Je hebt gelijk hoor, jullie waterzak was er eerder dan de onze. Laten we het houden op een daad van Vlaardingse barmhartigheid, Peace, man!

Tot zover mijn berichten aan Victoria'04, eindigend met de vredespijp.

Voor nog meer vriendschap maak ik graag gebruik van een andere mogelijkheid die het Soccer Wide Web ons biedt:
hallo, hallo, Excelsior Pernis VE1! Voor jullie Facebook meldt Marine 3 zich graag als vriend, en wel met de volgende tekst:

Wij lezen jullie stukjes graag en vinden jullie de sympathiekste tegenstanders van dit seizoen. Daarom zitten wij er een beetje mee dat we jullie kampioenskansen hebben verminderd door twee keer van jullie te winnen. Maar we zullen er alles aan doen jullie concurrent Egelantier Boys te verslaan. Beloofd is beloofd.

Marine 2 - Wilhelmus 5

Door Dani

Na de nederlaag van vorige week was de discipline voor Freek erg belangrijk. Danny was te laat en mocht daarom de eerste helft vanaf de bank toekijken, zijn smoes "er was een futiliteit" deed er niet toe. (of was het een calamiteit?) Het tweede begon met de volgende opstelling achterin 4 kale knikkers en Buis, op het midden aanvoerder Allie, Ivo, Gareth en voorin Maarten, Totti en Leroy. Het zonnetje scheen heerlijk en er was aardig wat publiek langs de kant in "De Kuil" en dit leek de Mariniers te motiveren.

Net als in de uitwedstrijd nam het tweede gelijk het initiatief en dit resulteerde als snel in wat kansjes, helaas ontbrak de scherpte nog wat om direct toe te slaan, maar het gaf Marine het gevoel dat er vandaag een 3punter in moest zitten. In de 25 minuut was het dan eindelijk raak, Totti die een voorzet doorkopt en Ivo die bij de tweede paal attent binnen tikt, 1-0

Dit is voor Wilhelmus het sein om iets meer naar voren te lopen en de verdediging van Marine uit te proberen, maar daar staat genoeg ervaring en alleen via een zogenaamd Buisje krijgt Wilhelmus een kans op een mogelijkhied, maar Mike is scherp en pakt de bal in zijn handen voor de spits gevaarlijk kan worden. Doordat Wilhelmus meer naar voren voetbalt, komt er ruimte achter de verdediging. Un momento dado wordt Maarten diep gestuurd en lijkt alleen richting de zestien gegaan, maar hij had de stormramsputzer van Wilhelmus niet gezien en een botsing was het gevolg. Uit voorzorg moest Maarten naar de kant en mocht Danny de laatste minuten toch nog meedoen. Rust

In de rust nam Allie de leiding in handen (zie foto)
Image Wilhelmus was na de rust duidelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar verdediger "Sjors" was de baas over spits "Sjimmie", even leek de spits met de bal aan de voet vrij te staan, maar John gooide er een schitterende sliding uit en de kans was verkeken.

Marine pakt de draad weer op en creeërde enkele kansen. In de 70 minuut was het raak. Totti, die deze wedstrijd al vaker een poging van afstand had gedaan, maar tot dusver steeds over had geschoten, probeerde het nog maar eens. Van een meter of 30 haalde hij met buitenkant rechts uit. De bal ging genadeloos hard onderkant in de kruising. (hij raakte de lat via de grond zelfs nog een keer) Helaas heeft RTL7 de beelden gekocht en mogen de beelden op de website niet meer worden vertoond. De link is dus verwijderd.

Inmiddels was Maarten weer wat bijgekomen en hij wilde graag nog even meeballen. In het laatste kwartier wist hij nog tweemaal het net te vinden en aangezien Mike nog een balletje op de lat keek, wist het tweede met 4-0 te winnen. Het bleef na afloop nog lang onrustig. (de coach van Wilhelmus, had lang nodig om aan zijn spelers uit te leggen wat er allemaal mis was gegaan)

feitjes:
Op verzoek van Brigitte zijn John's mooie ballen van vorige week vastgelegd op de gevoelige plaat :
Image Maarten zag na de wedstrijd nog steeds sterretjes
Gareth hele verhalen kan vertellen over "his" sterretje
De grens de tweede helft een zeikerd was
er een voetbalvrouw met hond in tas gesignaleerd werd.
dit errug zielig werd gevonden
opmerkingen als: "zou haar poes net zo heet zijn, als dat die hond het nu heeft" deden het goed
(tja zonnestralen en bier :))

kortom een geslaagde zaterdagmiddag.

uw verslaggever ter plaatse
 
< Vorige   Volgende >
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside