Home  
Monday 25 October 2021
Hoofdmenu
Home
De Club
Foto's
Sponsors
Contact
Marine 1
Marine 2
Marine 3
Diversen
Spellen
Links
Wie is Online
Statistieken
Bezoekers: 354815
Inloggen voor leden

Wachtwoord vergeten?
Uitslagen 1 mei

VUC - Marine5-2
Die Haghe 6 - Marine 2  9-1
Zwaluwen VE2 - Marine 3    3-2

Lees verder voor het verslag van het 3e door Cor :

De kus van Vlaardingen

Door Cor Gout

Er lagen plassen in de doelgebieden van het derde veld van De Zwaluwen in Vlaardingen, net over de grens met Schiedam. Patrick monsterde ze en zei: "Dat moet voor ons Mariniers geen probleem zijn." 'Wij Mariniers', inderdaad. Onderscheid tussen de Marine-oudgedienden en de nieuwelingen bestaat niet meer. In nog geen acht maanden is ons elftal een eenheid geworden, een Marine-eenheid.

Schepen van hout
Mannen van staal

Nou ja, met dat laatste valt het wel mee. Sommige veteranen van staal komen wel eens een stapje te kort en er zijn er bij die zich geregeld achter een houten boeg verstoppen, maar eenheid is er wel degelijk, want de momenten waarop Aziz zijn gal spuwt of het pannetje van Ewan overkookt voorvoelen we allemaal. Onze eenheid is er een van verstandhouding. Overigens worden de erupties van Aziz voor kennisgeving aangenomen, terwijl die van Ewan nogal eens weerstand oproepen. Maar die grieven vervliegen onmiddellijk wanneer Ewan na de wedstrijd zijn mea culpa uitspreekt. Op het moment waarop ik dit schrijf, op zaterdag 1 mei, om 21.30 uur, is Diederik Gerlach bezig tekeningen te maken bij de stukjes die ik dit seizoen voor de site en het krantje van de V.V. Marine heb geschreven. Over een paar weken kunnen al onze leden de ondergaande zon in Nieuwenbrug, het industriële landschap van Pernis, de moeizame klauterpartij van voorzitter Jan over het hek van het tweede veld en de erogene zones van onze Japanse medemens niet alleen in woord maar ook in beeld aantreffen. Waar die tekeningen te bewonderen zullen zijn moet nog even een verrassing blijven.

Welk beeld van de wedstrijd tegen De Zwaluwen zou Diederik kunnen inspireren? In aanmerking komt zeker de vangbal van Willem in zijn eigen strafschopgebied. Een eenvoudig pisballetje naderde hem op schoothoogte en tot niet geringe verbazing van vriend en vijand nam hij het verraderlijk object in beide handen en hield het nog geruime tijd vast alsof het bij neerkomen op de grond zou kunnen exploderen. Op Willem's gezicht stond te lezen: "Welk mechanisme veroorzaakte dit, welke kwelduivel deed mij dit aan?' Willem zal het nooit weten.

Maar mooier nog voor Diederik's potlood en papier is de verzoening van Ewan met zijn felste criticaster van deze middag, Willem (jazeker, dezelfde!). Op het veld was een fikse ruzie ontstaan die, zoals dat hoort, in de kleedkamer werd uitgepraat. Toen de kruitdamp was opgetrokken zei iemand: 'Kom op, jongens, geef elkaar een hand. "Nee, een kusje," stelde een ander voor. En daar ging Ewan, in zijn glimmende paarse shirt met op de rug een grote magenta cirkel, een schietschijf als het ware, knielde neer voor Willem en kuste hem de hand. Het was even stil in de smalle, met witte wandtegels beplakte kleedkamer van De Zwaluwen, maar in onze hoofden werd luid geapplaudisseerd.

 
< Vorige   Volgende >
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside