Home  
Monday 25 October 2021
Hoofdmenu
Home
De Club
Foto's
Sponsors
Contact
Marine 1
Marine 2
Marine 3
Diversen
Spellen
Links
Wie is Online
Statistieken
Bezoekers: 354822
Inloggen voor leden

Wachtwoord vergeten?
Marine sluit af met overwinning

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen won Marine met 7-2 van Celeritas.

Marine 2 en 3 wisten niet te winnen. Marine 2 verloor met 6-1 van Wanica Star, CVV Mercurius was met 4-2 te sterk voor het 3e.

Lees verder voor het verslag van Cor :

Tijdloos Charlois

Door Cor Gout

Aan het eind van de Maastunnel rijden we rechtsaf de Rotterdamse deelgemeente Charlois binnen, volgen de lommerrijke Dorpsweg en vinden na enkele minuten, half verscholen in struik en bos, een antiek voetbalcomplex.
CVV (Charloissche Voetbalvereniging), opgericht in 1908, lijkt zich niet alleen voor het verkeer van en naar het havengebied Heijplaat te verstoppen, maar ook voor de venijnig knagende tand des tijds.
Lang geleden speelde ik hier een tournooi met mijn eerste vereniging Quick. Alles wat ik mij van het complex herinner is er nog. De hoge stenen tribune aan de rand van het ruim gemeten hoofdveld. De brede deur van de gang naar de kleedkamers, die zich nog altijd zwaar laat openen. De ouderwetse maar nog altijd luxueus aandoende doucheruimtes. En bovenal de kantine: de houten bar en de toogkast met daarboven een constructie die halfmeterhoge ijzeren lettertekens draagt, een C, een V en nog een V; de meterslange zaal met de stoeltjes en tafeltjes aan de kant geschoven, als wacht de vloer, belegd met tegels in de kleuren van de vereniging, ultramarijn en keizerlijk paars, op een dansfeest. Voor mijn geestesoog zie ik Marlon Brando en Maria Schneider in een ruimte precies als deze de tango dansen, nieuwsgierig bekeken door de andere dansparen en de gasten aan de tafeltjes, een scène uit Bernardo Bertolucci's Last Tango in Paris.
De kantine van CVV spuwt fantasieën, herinneringen en associaties.

Op het internet vond Diederik een afbeelding van de omslag van De C.V.V.-er, het officieel orgaan van CVV, 4e jaargang. Onder de tekening van een voetballer in het tenue van de club (blauw-paars verticaal gestreept shirt, zwarte broek, zwarte kousen met paarse omslagen), half omcirkeld door het logo van het clubblad, staat in een kader de volgende mededeling afgedrukt:

'Voor een lekker glas PILS
naar
KOOS WILS
Café-Billard "'t Vinkje"-Doklaan 29-Tel. 133737
Volledige sportuitslagen K.N.V.B. en R.V.B. vroegtijdig bekend

Een reclamebord aan de rand van het eerste veld leert ons dat Café-Billard 't Vinkje nog altijd bestaat.

Waar de Gemeente Den Haag voor eigen gewin tal van voetbalclubs van hun velden joeg en naar geestloze terreinen buiten de stadsgrenzen verbande, blijkt deze handelspolitiek niet in Rotterdam te zijn aangeslagen. In ieder geval niet in Charlois. Daar heeft de tijd stilgestaan.
Of toch niet helemaal? Terwijl wij aan ons tafeltje in de kantine volop van de entourage genieten, attendeert Harry mij op de witte spijlen die buiten tegen de ramen zijn aangebracht. Waren die er vroeger ook? Ik denk diep na, maar herinner me ze niet. Cultuurgoed achter tralies. Zelfs hier in Charlois heeft de tijd zich aangediend en zonder scrupules zijn tol opgeëist.

 
< Vorige   Volgende >
Webdesign by Webmedie.dk Ny hjemmeside